Lustre navodzujú príjemnú atmosféru

Charakter osvetlenia,  výber jednotlivých svietidiel a ich umiestnenie musí v akomkoľvek obytnom priestore navodzovať pokojnú a príjemnú atmosféru. Dôležitým faktorom je dnes rozhodne aj ich  úspornosť a nízka spotreba elektrickej energie. Aký luster si do obývačky teda zaobstarať a  kam ho vhodne umiestniť? Typicky sa luster umiestňuje do stredu miestnosti s vypínačom pri hlavných dverách. Lustre v strede bytových interiériov podporujú sústredené vnímanie a zdôrazňujú stred.  Luster ako centrálne svietidilo je tak ideálny do miestností, kde je najdôležitejšia ich stredná časť. Tu môže byť umiestnený napríklad veľký jedálenský stôl,  billiardový stô alebo konferenčný stolík.

luster

Krásny luster s ktorým okrášlite každú miestnosť.

Moderné lustre do obývačky

Zaujímate sa o moderné osvetlenie? Neviete, aký luster do obývačky zvoliť? Moderné lustre do obývačiek si môžete zaobstarať za veľmi solídne ceny aj pri veľmi nevšedných dizajnoch s použitím tých najlepších materiálov. Veľmi obľúbené sú napríklad lustre z matného chrómu a acrylu za použitia úsporného LED osvetlenia. Stále väčšiu obľubu si získavajú tiež netradičné kombinácie klasických materiálov, ako je kov a moderného poňatia dizajnu a úsporných halogénových žiariviek, s ktorými môžete znížiť vašu spotrebu elektrickej energie.

luster3

Krásny dizajnový luster ktorý okamžite navodí príjemnú atmosféru.

Prisadené stropné svietidlo alebo luster?

Kľúčovou súčasťou osvetlenia každej obývacej izby je luster alebo stropné svietidlo. Ak máte menšiu obývačku a nízke stropy, potom sa odporúča prisadený luster alebo prisadené stropné svietidlo. Dajú dostatok rozptýleného svetla a miestnosť opticky zväčšia. V prípade veľkej obývačky s vyšším stropom sú vhodnejšie lustre. Budú sa krásne vynímať v strede miestnosti, prípadne nad konferenčným stolíkom. A aké lustre do obývačky sú najvhodnejšie? Záleží na vašom vkuse, ale tiež je dobré pamätať na celkový vzhľad obývacej izby, skrátka aby svetlo nebolo ako „päsť na oko“, ale naopak, aby do interiéru zapadlo a ešte ho povýšilo. Ak teda máte obývačka zariadenú v starodávnom štýle, odporúčajú sa rustikálne, ratanové alebo vitrážované svietidlá. Ak dávate prednosť moderne, sú dobrou voľbou dizajnové lustre. Tí z nás, ktorí milujú luxus, zase určite budú spokojní s krištálovými lustrami.