Čistá fasáda je vizitkou vašej firmy. Vyskúšajte čistenie fasád!

Nezáleží na tom, či vlastníte obchod, reštauráciu alebo kancelársku budovu. Určite vám je jasné, aké dôležité je udržiavať interiér vašej firmy čistý a uprataný. Zamysleli ste sa však už niekedy aj nad čistotou vášho exteriéru? Nejde len o pozametanie chodníka alebo starostlivosť o okolitú zeleň. Totižto, práve fasáda je prvá vec, ktorú vaši návštevníci uvidia a tak je nevyhnutné, aby ste ju udržiavali v čistote. A práve na to slúži čistenie fasád, o ktorom si povieme viac v tomto článku.

čistenie fasád

Čo je to čistenie fasád?

Ak by sme vám mali čistenie fasád opísať v skratke, ide o proces, ktorý zaistí, že na vonkajšej strane vašej budovy nezostanú žiadne nečistoty, škvrny, či dokonca plesne alebo riasy. Spôsob čistenia fasády bude záležať predovšetkým od materiálov, ktoré sú na vašej fasáde použité. Ak nechcete riskovať poškodenie vašej fasády, potom určite odporúčame, aby ste sa obrátili na profesionálnu firmu, ktorá sa venuje čisteniu fasád. Profesionálna firma bude presne vedieť, aký spôsob čistenia či aké čistiace prostriedky sú vhodné práve pre vašu fasádu a tak sa môžete spoľahnúť na 100%-ný výsledok.

Prečo je moja fasáda znečistená?

Každá fasáda sa po nejakom časte znečistí. Môžu za to nečistoty v ovzduší, výfukové plyny z dopravných prostriedkov, ale napríklad aj poveternostné vplyvy. Ak sa na vašej fasáde tvoria nevzhľadné a zároveň aj zdraviu škodlivé plesne a riasy, potom môže ísť dokonca o stavebné chyby alebo nesprávne vetranie. Profesionálne čistenie fasád si však poradí s akýmkoľvek znečistením, pokiaľ vaša fasáda nie je poškodená (neobsahuje žiadne väčšie trhliny alebo praskliny a neodlupuje sa). Tiež je dôležité povedať, že naozaj profesionálne firmy použijú po čistení na vašu fasádu aj ochranný náter, ktorý zabezpečí, že vaša fasáda zostane čistá aj nasledujúcich 5 rokov.

cistenie fasad

Je čistenie fasád naozaj nevyhnutné?

Jednoducho povedané, čistá a atraktívna budova je esteticky určite príjemnejšia než znečistená a špinavá budova. Ak teda chcete zapôsobiť na svojich klientov, obchodných partnerov alebo „len“ na ľudí, ktorí prechádzajú okolo vašej prevádzky, je dôležité zaistiť, aby fasáda vašej budovy bola udržiavaná v špičkovom stave. Vyskúšajte profesionálne čistenie fasád a určite uvidíte ten rozdiel.